Die Zombiejäger (Zombieblogg)

Updated 2007-10-25 10:04
From: zombieblogg Betyg 2 av 5

Jag hade ganska höga förväntningar på denna filmen, bara titeln är nog för att jag ska börja drägla och utstöta zombieliknande stön. Äntligen skulle mina tre års studier av gymnasietyska komma till nytta, då huvudrollsinnehavarna talar tyska med varandra (läs: coolt) . Tyvärr lever inte Die Zombiejäger upp till mina förväntningar den är faktiskt så dålig att den blir till slut jobbig att titta på, tyskan och framför allt engelskan är bedrövlig. Manus, smink, effekter, skådespelarinsatser och annat brukar inte vara avgörande i zombiefilmer, men här känns det påtagligt bristfälligt, det är främst två saker som stör mig: Kameramannen verkar ha försökt lära sig åka inlines på fyllan samtidigt som han filmar, man blir nästan åksjuk efter ett tag och man får ingen överblick pga alla closeups. Det andra som stör mig är manus/handling den känns halvfärdig och inte så genomarbetad, vilket är synd för grundidén är bra.

Med detta negativa sagt så har den en rad postiva sidor oxå: De tre huvudrollsinnehavarna känns sköna och annorlunda; Döda zombies med kaststjärnor gör man inte ofta i filmvärlden. Den obligatoriska och genretrogna, omotiverade nakenscenen kommer nästan direkt i filmen. Slutknorren och slutkommentaren sitter kalasbra. Här är jag frestad att skriva att det är kanon att någon gör svensk zombiesplatter, men det ursäktar inte en dålig film.

Framför allt tror jag att Die Zombiejäger kommer att bli den typ av film som många snackar om men ingen har sett och som det är lite coolt/exklusivt att ha sett; En zombiefilmens motsvarighet till Fäbodjäntan.

Comments

Follow me on Instagram

Popular Posts