Die Zombiejäger (Oktober Filmfestival)

tirsdag 25. oktober 2011

Dag 25 – Die Zombiejäger (Sverige)Dagens film er den svenske filmen Die Zombiejäger fra 2005. Filmen er regissert av Jonas Wolcher og har Erich Silva, Margareta Strand, Nick Holmquist og Martin Brisshäll i hovedrollene.
Synopsis:
Det er nåtid og Gøteborg invaderes av Zombier. Forgiftede melkekartonger sprer smitten videre og regjeringen som faktisk sitter på en motgift bestemmer seg istedet for å leie inn Zombiejegere istedet for å gi de smittede menneskene serum. Tre hardbarkede Jegere fra Tyskland ankommer Gøteborg, hvor kaos råder og mennesker flykter for sine liv.
Trailer:

Jeg hadde egentlig planer om å se «Låt Den Retta Komma Inn» men jeg føler at dette er en film de fleste andre allerede har sett og ikke minst skrevet såpass mye om at jeg ville se meg om etter noe annet litt festligere. I tillegg syntes iallefall ikke jeg at Låt Den Retta Komma Inn var en skrekkfilm, jeg vil nok heller klassifisere det som et drama med innslag av vampyrer.
I min søken etter litt alternativ svensk film snublet jeg over denne filmen ved en ren tilfeldighet. Når det i tillegg viste seg at filmen var billig å kjøpe inn og i tillegg var en 3-Disc utgave som inneholdt alt som var av relevant materiale til filmen var det bre å kjøpe.
Die Zombiejäger er en svensk lavbudsjettfilm som er laget som en homage til Troma-filmene og generelle lavbudsjettsskrekk. Filmen er «dårlig dubbet» med vilje, og humoren er satt i forsettet.
Lyden var litt problematisk i og med at all dialog er utrolig lav, mens musikken og alt av lydeffekter som er med i filmen er UTROLIG høy, så dermed er man nødt til å sitte med fjernkontrollen i hånda gjennom hele filmen og skru lyden opp og ned.
Effektene i filmen er overraskende bra og godt utført med tanke på at dette er en liten independent film som er laget med en budsjett på kun 30 000 kroner. Zombiesminken er kanskje ikke helt 100, men blodeffektene er meget bra.
Man bør nok også ha sansen for «metal» for å kunne like denne filmen, i og med at soundtracket i filmen består av 90% av dette. I tillegg så er det musikk i omtrent hver enste scene gjennom filmen, dvs omtrent hele tiden når det ikke er noe dialog mellom skuespillerne.
Hovedproblemet med filmen er at den er skutt med omtrent bare håndholdte kameraer, noe som i og for seg er greit nok, men det blir utrolig slitsomt å ikke ha en eneste scene hvor kameraet ikke hopper rundt i løpet av en og en halv time.
Filmen fikk for det meste elendig kritikk når den i sin tid ble utgitt og har av mange blitt kalt tidenes dårligste svenske film.
En prequal til denne filmen ble produsert i 2010 og har fikk navnet Dragonetti - The Ruthless Contract Killer.
En underholdende lavbudsjettsfilm som kan være verdt å sjekke ut for de som har sansen for Zombiefilmer.
Terningkast:

Comments

  1. Megt hyggelig at du tok deg tid til å kommentere på min blogg, samt dele mitt syn på filmen med andre her på din egen. Imponerende at en regissør tar seg tid til å sjekke ut hva fans og andre filmeleksere syntes om det de lager.

    Hvis jeg får tak i Dragonetti før Oktober i år,skal du ikke se bort ifra at det kommer en anmeldelse av den :-)

    ReplyDelete
  2. Tackar!
    Jag skickar gärna en screener till er med den nya versionen. Hör av dig med mail och telefonnr så kan vi höras lite senare.

    ReplyDelete

Post a Comment

Follow me on Instagram

Popular Posts