Die Zombiejäger (NEKROmantik)

HANDLING..: 4 / 5image4
GORE......: 3 / 5
HUMOR.....: 3.5 / 5
ACTION.....2 / 5
SEX.......: 2 / 5
SPÄNNING..: 2 / 5
VÅLD......: 3 / 5
TOTALT:...: 4/5

Handlingen: Filmen är helt okej för en amatör film av den här sorten. Man vet ju vad man får om man ser sådan här film. Jag är själv barnsligt förtjust i sådant här liter mer lätta filmer när man inte behöver vara allt för djupt av sig en lördags kväll.

Gore:
Visa effekter var förvånade bra. Att dom lyckats få in det här på den tajta budgeten på ynkliga 40.000:kr är otroligt. Kvaliteten på makeupen är väldig varierande. Men den flyter rätt bra (för övrigt är det rätt mycket zombies som var tvungna att sminkas). Men ibland så känns det lite löjligt när man använder godisormar och liknade som inälvor.

Humor: Finns en hel del rip-off scener som jag verklige gillar i filmen. Den följer dom till stor del dom traditionella delarna för amatör film och zombievåld. Att dom har valt med att driva med den svenska polisen och median gör den se värd för bara det. Sättet att sprida viruset (injicerat gift i Arlas mjölkkartonger)är hysteriskt roligt. Att en av killarna ifrån Dark Funeral spelar den klassiska svenska parkbänks nekrofilen som finns i alla större städer och centrum runt i vårt avlånga land ger i alla fall mig ett gott skratt.

Action: Filmen har en stor sakand av action, men det gör inget för min del i och med att jag ogillar den sortens film för det mesta. Det hade gjort den alldeles för överflödig om det var med här. Filmen öppnar rätt roligt när den svenska polisen själva försöker storma in Göteborg för att rensa upp bland dom vandrande liken, rätt mycket Pang-Pang där.

Sex: Filmen är rätt fri ifrån sex. En duschscen och en sexscenen i början av filmen. Tycker att det räcker med det. Sexscenen är för överrikt väldigt roligt, testosteron fylld till bräden. Driver med genren i sig själv.

Spänning: Spännande är den ju inte precis, men hur många filmer är det? Den flyter på i lagom tempo. Känns nästan som en film som skulle baserats på ett TV-sepl. Men del blir aldrig tråkigt eller färglös.

Våld: Filmen har en mycket högg body-count för att va en svenskfilm. Är inte så mycket slå-på-käften. Men det är en hel del pang-pang-våld och lite kampsports relaterade vapen.

Totalt: En film som måste ses och framförallt ägas av filmnördar. Den kommer helt klart få en plats i mitt vitrinskåp bland pärlorna. Att det redan är en uppföljare är helt underbart

Die Zombiejäger (NEKROmantik blog)

Comments

Follow me on Instagram

Popular Posts