Die Zombiejäger "15 år av blod och klägg" visas på Bioroy - Pressutskick

10/24/2018

Foto: Mattias Slabanja
Välkomna till en mycket exklusiv visning av kultfilmen Die Zombiejäger på Bio Roy den 26 oktober kl 21.00.

Se filmen som i år fyller moppe och som alla talar om just nu. Den har kallats en svensk zombiesplatter med många likheter med BAD TASTE och uselheten i THE ROOM. Ostiga repliker, usel dialog, hejdlös action som aldrig tar slut, men med ett soundtrack som får änglarna skaka sv sig dammet och börja stuffa.
Bild
Bild
Efter en kort visit i Trollhättan i maj 2018 kommer den äntligen till Die Zombiejägers födelsestad. Det är första gången filmen visas på bio här sedan 2005. Den senaste visningen skedde i Rom 2012 med titeln "Cacciatori di Zombi". Nu kommer den i nyrestaurerat skick i 2K's upplösning och på stor bioduk.
Bild
Filmen är påhittad av Jonas Wolcher, "Sveriges egna Lloyd Kaufman" som även är regissör. Manuset skrevs av Petter Hörberg, medproducerades av Magnus Hedqvist och spelades in mitt i centrala Göteborg under 2003 och tog två år att göra. Premiären skedde i september 2005 i Malmö på Biograf Panora. Inledningsscenen spelades in precis utanför Bio Roy. Die Zombiejäger har ansetts vara en av de mest hatade och älskade filmer som gjorts i Sverige.
Bild
Regissören själv, Jonas Wolcher i en av sina märkliga PR-sminkningar.
Bild
Skådespelerskan Margareta Strand som Eva Weiass i en av sina första större roller. Även känd från filmen "Vilsen".
Bild
Detta är italienska titeln på filmen när den visades i Rom under en filmfestival 2012.
Bild
Filmen innehåller förutom tung musik en hel del starka effekter. Själva tortyrscenen spelades delvis in på regissörens vardagsrumsgolv.
Bild
Den dåvarande sångaren i dödsmetalbandet Dark Funeral, Masse gjorde ett gästspel som zombiestatist.
I år ska den även visas på festivaler på House of Horrors i Tyskland och Fandom Weekend i Holland. Den har förklarats som ett splattrigt mästerverk med komiska inslag. Det är popart och nytänkande genom sin geniala användning av extrema kameravinklar. Förebered dig på oavbruten action i högt tempo till häftig musik med artister som Dark Funeral, Avatar, Project-X och inte att förglömma Sturm Cafe.
Bild
Filmen är gjord med mycket hjärta och svett. Slutresultatet blev ett musikfyllt zombiesplatteractionkomedi på ostiga dialoger på tyska varvat med engelska, danska och italienska. Die Zombiejäger är ett riktigt 'Clusterfuck'. Filmens popularitet har bara ökat sedan den släpptes 2005 och är idag ökänd bland filmnördar som samlar på "dåliga filmer". Med sina 15 år på nacken är Die Zombiejäger fortfarande en film att antingen hata eller att älska.
Bild
Vill du läsa mer om Die Zombiejäger finns här en ypperligt bra "SKRÄCK - Boken som Gud glömde" skriven av Mattias Lindeblad. Vi har några få exemplar kvar som vi säljer på eventet.
Följ med bakom masken! Det handlar om skräck inom film, böcker, musik, konst och serietidningar. Nördar, rockstjärnor, experter, skådespelare, medium, regissörer, psykologer, konstnärer, präster och ikoner berättar om kärleken till övernaturliga historier och bloddrypande äventyr. Hela härligheten vävs samman med författaren Mattias Lindeblads roande skildring av hur det var att växa upp som skräckfantast under det färgglada åttiotalet med piratkopiering av VHS-kassetter, illegala filmklubbar och hemmasnickrade zombiefilmer.

Bild
Bild
TURNÉN DRAR VIDARE

Den 9-11 november visas filmen i Tyskland under festivalen House of Horrors i Oberhausen. Det är första gången tyskarna får möjligheten att se svenska skådespelare prata skoltyska på stor bioduk och skratta åt våra tyska skämt.

Bild
'Detta är den tyngsta filmen jag någonsin tagit mig igenom. Första gången jag såg den blev jag helt mållös.' - Felix Recenserar - Youtuber


'Skådespeleriet, storyn, FX, grymt soundtrack. Det är fab, fräscht, popart. Det är Die Zombiejäger.' - Manoush, tysk skräckfilmslegend

A trio of elite German commandos takes on the toughest assignment of their lives. What is turning the residents of Gothenburg, Sweden, into bloodthirsty zombies who have transformed the entire city into a scene of carnage?
Director: Jonas Wolcher Writers: Petter Hörberg and Jonas Wolcher Aldo Cunei (italian translation), Lotta Holmquist (script editor) | Stars: Martin Brisshäll, Nick Holmquist, Christian van Caine | See full cast & crew »
Bild
Originalpostern från 2005.

Comments

Follow me on Instagram

Popular Posts